ORIGO NÆRINGSOMRÅDE

Origo er som kjent krysningspunktet hvor alle aksene i matematikken treffer hverandre. Origo Næringsparks forretningsidé:
Fra Skoppum er det kort vei til alt, sier Origos Per-Ole Aas-Haug og forteller om en rask 4-felts E18 tur til Oslo, 20- og 40 minutters kjøring til Sverige- og Danmarksferjer, enda raskere til Torp flyplass og Bastøferjene med tilgang til Rygge flyplass og Europa med bil bare drøye fem minutter unna.

Avis Bilutleie samler Vestfold, Telemark og Buskerud til en region på Skoppum

Vi samlokaliserer her, midt i smørøyet.
Avis Bilutleie har bestemt seg for å lage et regionsenter på 14 mål tomt på Skoppum.
Da verdensomspennende Avis Bilutleie bestemte seg for å lage et regionkontor for Vestfold Telemark og de nedre delene av Buskerud, spesielt drammensområdet, bestemte de seg for at de måtte ha et sentralt og godt sted for sine kjerneområder langs aksen Grenland, Torp og Drammen.


– Vi fant alt vi trengte her på Skoppum. Et sentralt geografisk midtpunkt for hele regionen vår. På toppen har vi havnet i et knutepunkt langs E18 og Oslofjordstrafikken, sier Jon Omby Jonassen hos Avis Bilutleie.


JERNBANESTASJON
– Og skulle Jernbaneverket velge Skoppum Vest til sin nye jernbanestasjon i Horten, blir gangavstanden fra dere til toget på rundt hundre meter?
– En slik eventualitet har ikke ligget i våre beregninger. Vi har hørt noe snakk om en jernbane i området, men det har på langt nær vært noe utslagsgivende for vårt valg til nytt regionkontor. Vi har funnet et veldig godt og sentralt geografisk midt-punkt og vet at vi i området rundt her har veldig mange bedrifter og transportvirksomheter som tradisjonelt er gode Avis Bilutleiekunder, sier Jonassen og skvetter til når det kjører en bil på Innlaget-veien bak han og det viser seg at det er en Avis-bil.
– Vi har tydeligvis gjort et glimrende valg ved å bestemme oss for å etablere oss her. Kundene finner fram før vi har satt spaden i jorda, spøker han.


– For vår del er det ingen hemmelighet at vi vil gjøre Skoppum til vårt nav for hele regionen. Der i bakkant skal vi bygge et 2.500 kvadratmeter stort service- og kontorbygg med vaskehall og verksted for alle våre biler og mye av området utenfor vil bli oppstillingsplass til bilparken vår. – Fordi vi flytter på innsiden av veibommen kommer vi til å bidra godt til nedbetaling av den veien også. Vi hører at nedbetalingsplanen ligger foran skjemaet, men vi regner med at dere som bor i området ikke sier nei til litt ekstra fortgang, sier Jon Omby Jonassen og Avis Billutleie.


Les hele artikkelen i Gjengangeren: Vi samlokaliserer her, midt i smørøyet

– Det er noen år siden vi så på mulighetene til å bygge i Origo på Skoppum. Beliggenheten med nærhet til 4-felts E18, kort vei til Torp og ferjer over fjorden samt Sverige og Danmark, gjorde at vi sikret oss en opsjon for kjøp for flere år siden, sier daglig leder i Stromness Eiendom, Ingar Bøe til Gjengangeren.
– Og nå har dere innløst den fordi det synes å være politisk flertall for at den nye jernbanetraseen kommer her på Skoppum Vest?
– Det har vært i våre tanker, ja. I tillegg er det jo greit å posisjonere seg.
Selv om han ikke vil si det direkte, synes det klart at kommunevalget for et par uker siden – og ikke minst lederforhandlingene etterpå – har gjort at investorene ser på Skoppum med andre øyne enn tidligere.
– Vi og andre har sett at kommunevalget ga et flertall i Horten og Tønsberg kommune som tyder på at Skoppum Vest-alternativet for nytt jernbanespor blir valgt.